Return to Monkey Island All Trivia Cards and Answers

September 21, 2022

Return to Monkey Island All Trivia Cards and Answers – Trivia Book Pages 1 to 10 – All the questions and all the correct answers

 

Return to Monkey Island All Trivia Cards and Answers – Page 1

01 Question – The official name of the Voodoo Shop is… | Answer = International House of Mojo
02 Question – Which of these is not an island in Monkey Island 2? | Answer = Reef Island
03 Question – The game of Monkey Island used to be called… | Answer = Mutiny on Monkey Island
04 Question – Which of these people were not swallowed by a giant manatee? | Answer = The Marquis De Singe
05 Question – Captain Kate Capsize… | Answer = Was wrongly imprisoned on trumped-up charges
06 Question – What is in the back part of the Scumm Bar | Answer = Kitchen
07 Question – Morgan LeFlay first appeared in: | Answer = Tales of Monkey Island
08 Question – Who is the local expert on LOOM? | Answer = Cobb
09 Question – Which ingredient is not required to travel to Monkey Island? | Answer = Yeast
10 Question – Wally’s shop is on: | Answer = Low Street

Return to Monkey Island All Trivia Cards and Answers – Page 2

01 Question – The Melee Island circus was run by: | Answer = The Fettucini Brothers
02 Question – Who had a glass boat in Monkey Island? | Answer = Kate Capsize
03 Question – Scurvy Island is famous for: | Answer = Limes
04 Question – What word was the curator asking for? | Answer = Pirate
05 Question – What is the name of the Voodoo Lady? | Answer = Corina
06 Question – Which of these ingredients is not required to make a voodoo doll? | Answer = Something of the Bread
07 Question – The Mad Monkey was | Answer = A sunken ship
08 Question – How many prisoners are in the ice quarry? | Answer = 21
09 Question – Largo LaGrande’s catchphrase was: | Answer = Wherever you go, on sea or land, you can’t ever hide from Largo Lagrande!
10 Question – Guybrush often tries to distract people with the following | Answer = Look behind you, a three-headed monkey!

Return to Monkey Island All Trivia Cards and Answers – Page 3

01 Question – Ron Gilbert Started Working at Lucasfilm games in | Answer = 1985
02 Question – David Fox started working at Lucasfilm Games in… | Answer = 1982
03 Question – Dave Grossman started working at Lucasfilm games in … | Answer = 1989
04 Question – How many pirates are in the Scumm Bar at the beginning? | Answer = Eight
05 Question – How many dead pirates are in the abandoned camp on Terror Island? | Answer = Three
06 Question – Below the cliff on Monkey Island is | Answer = Pain, only pain.
07 Question – Guybrush wears… | Answer = Boxers
08 Question – The original Monkey Island game was first released on | Answer = PC
09 Question – How long did the development of Monkey Island take? | Answer = 9 months
10 Question – The first game to use the SCUMM system: | Answer = Maniac Mansion

Return to Monkey Island All Trivia Cards and Answers – Page 4

01 Question – What bird is on the crest of Brr Muda? | Answer = Parrot
02 Question – The volcano in MI is filled with? | Answer = Water
03 Question – The brrr Muda customs from has how many questions? | Answer = 33
04 Question – The name of the sheriff in Monkey Island 1 was: | Answer = Shine top
05 Question – The parrot on Brrr Muda seal is holding… | Answer = Swords
06 Question – Herman Toothrot first appeared in: | Answer = Secret of Monkey Island
07 Question – What kind of cake isn’t Otis’ favorite? | Answer = Carrot
08 Question – Blood Island is home to | Answer = The Good soup Hotel
09 Question – How many fish are in the fish school under LeChuck’s ship? | Answer = Eleven
10 Question – How long can GT hold his breath in this game | Answer = 8 minutes

Page 5 Trivia Cards and Answers

Return to Monkey Island All Trivia Cards and Answers – Page 5:

01 Question – At the end of Monkey Island 1, how was LeChuck defeated? | Answer = Root beer
02 Question – Production for Monkey Island 1 happened at | Answer = Skywalker Ranch
03 Question – Production for Monkey Island 2 happened at | Answer = A building
04 Question – How many named books are there on the Mansion Bookshelf? | Answer = Seven
05 Question – What is carved into a tree on the beach on Monkey Island? | Answer = “L + E”
06 Question – How many windows are lit in the governor’s mansion? | Answer = Eighteen
07 Question – In the Scurvydog shack, there is a giant… | Answer = Fly
08 Question – Flags on the midway are… | Answer = Red and yellow
09 Question – Flowers by the bench are… | Answer = Purple
10 Question – How long does it take to walk to Monkey Island? | Answer = 6 minutes

Return to Monkey Island All Trivia Cards and Answers – Page 5

Return to Monkey Island All Trivia Cards and Answers – Page 6:

01 Question – How many mop trees are there? | Answer = 2
02 Question – The crate in the hold has what on the front? | Answer = Cross
03 Question – The acronym for the Marley scurvy foundation is: | Answer = STAPL
04 Question – What items can’t be bought in the Scurvydog shop? | Answer = Hot weiners
05 Question – Which of the following books cannot be found on Carla’s bookshelf? | Answer = Piracy for Dummies
06 Question – The duck in the park can be fed: | Answer = Bread
07 Question – Dee rambles on and on about | Answer = Anchors
08 Question – Which is a genuine skull name? | Answer = Dorothy
09 Question – Which of these cannot be found on the ocean floor? | Answer = A whalebone
10 Question – Who is the editor of the Pirate Times | Answer = Conrad Lee

Return to Monkey Island All Trivia Cards and Answers – Page 7

Return to Monkey Island All Trivia Cards and Answers – Page 7:

01 Trivia Card – Whose wedding veil can be found in LeChuck’s cabin? | Answer = Elaine’s
02 Trivia Card – In what room is the ground constantly swirling? | Answer = LeChuck Cabin
03 Trivia Card – What does Guybrush say when landing on an island? | Answer = Nothing
04 Trivia Card – How many different Geckos can be found near the giant monkey head? | Answer = Eight
05 Trivia Card – What does the sign at the Monkey Head location say? | Answer = “Private Property”
06 Trivia Card – The ghost chicken with digestive trouble is called: | Answer = Molly
07 Trivia Card – What is the LeShip cat’s name? | Answer = Scruffles
08 Trivia Card – What’s the first rule of the Mele Jail | Answer = No escaping
09 Trivia Card – How many torches are initially burning on Brrr Muda? | Answer = Ten
10 Trivia Card – What far sea creature can be seen swimming below from the ship’s crow’s nest | Answer = Shark

Page 8 All Trivia Book Answers

Return to Monkey Island All Trivia Cards and Answers – Page 8:

01 Trivia Card – How many hermit crabs are on Barebones Island? | Answer = Two
02 Trivia Card – The coat of arms on the Brrr Muda Ice Castle features the following: | Answer = A sword and two fish
03 Trivia Card – The bird on Scurvy Island beach is a: | Answer = Scarlet plumed point and snip bird
04 Trivia Card – What animal is featured on Bella Fisher’s ship? | Answer = A dog
05 Trivia Card – What is the name of the roguish pirate in Herman’s favorite book? | Answer = Reginald
06 Trivia Card – How many crows are in the Crow’s nest of ship? | Answer = Zero
07 Trivia Card – What ocean species cannot be found in the fish shop? | Answer = Squid
08 Trivia Card – Ordina is the ____ reigning Queen of Brrr Muda. | Answer = Ninth
09 Trivia Card – Due to an outbreak of scurvy, all ships heading north of Scurvy Island are required to carry: | Answer = Limes
10 Trivia Card – Stan’s accountant is named | Answer = Ned

Page 9 All Trivia Book Answers

Return to Monkey Island All Trivia Cards and Answers – Page 9:

01 Trivia Book – What does the Terror Island gate sign say? | Answer = XYZZY
02 Trivia Book – Where is Cogg Island located? | Answer =  K.3
03 Trivia Book – How many parrots are next to the Scurvydog Shack? | Answer = One
04 Trivia Book – How many ship masts can be seen in the street with the sleeping pirate? | Answer = 3
05 Trivia Book – The Scurvydog vendor… | Answer = Is near-sighted. | Answer = Mushrooms
06 Trivia Book – What does Guybrush specifically dislike? | Answer = Mushrooms
07 Trivia Book – What is next to a dead end on Terror Island? | Answer = A leaning tree
08 Trivia Book – Where can you find brambles? | Answer = Terror Island
09 Trivia Book – How many skeletons are in the water on the Terror Island beach? | Answer = Two
10 Trivia Book – What cannot be found on the sea floor | Answer = An old diving suit

Page 10 All Trivia Book Answers

Return to Monkey Island All Trivia Cards and Answers – Page 10:

01 Trivia Book – Which of these is not in the park? | Answer = Seesaw
02 Trivia Book – Chuckie’s friend loves her: | Answer = Slingshot
03 Trivia Book – What are the most stone monkeys found in the first ring? | Answer = Four
04 Trivia Book – How many stone monkeys are in the second ring? | Answer = Three
05 Trivia Book – How many stone monkeys are in the third ring? | Answer = Three
06 Trivia Book – The door of the toilet house has? | Answer = A moon
07 Trivia Book – Chuckie’s friend is called: | Answer = Dee
08 Trivia Book – How many hot air balloons can be seen from the park? | Answer = Two
09 Trivia Book – The couple in the park feeds? | Answer = A duck
10 Trivia Book – In the park there is a… | Answer = All of these

 

Recommended for You

Comments